25 Kasım 2014 Salı

ABDULKADİR SARI; AMACIMIZ TABELA PARTİSİ OLMAK DEĞİL, ÜLKENİN SORUNLARINA ÇÖZÜM GETİRMEK

ABDULKADİR SARI; AMACIMIZ TABELA PARTİSİ OLMAK DEĞİL, ÜLKENİN SORUNLARINA ÇÖZÜM GETİRMEK
Eski Hatay Valisi Abdülkadir SARI
Demokratik Değerler Hareketi’nin toplantısında konuşan Eski Hatay Valisi Abdulkadir Sarı, "Şu an Türkiye’de kurulan parti sayısı 93 oldu. Yani amaç siyasi partiyi kurup tabelayı asmak değil. Amaç, bu ülkenin sorunlarına çözüm getirebilmek." dedi.
"Gerçekten ülkenin sorunları var. Biz bu sorunları çözme iddiasında olan Demokratik Değerler Hareketi’nin siyasi yapılaşmasını da bir an önce gerçekleştirmek zorundayız. Şu andaki siyaset arenasına bakarsanız pıtrak gibi partilerin ortaya çıktığını görürsünüz. Bir kısmı gelecekteki siyasi hareketlerle ilerlemek  adına yola çıktılar, bir kısmı da olası bir ittifaklarda pazarlık güçlerini ortaya koyabilmek adına yola çıktılar. Ama bizim içerisinde bulunduğumuz hareket her şeyden önce ülkemizin beklentisine cevap vermek durumundadır. Bunu karşılayabilmesi için de iyi bir program hazırlığı yapıldı. Ülkenin sorunlarına çözüm üreten bir program hazırladık. Siyasi partinin olmazsa olmazlarından olan tüzüğümüzün de hazırlığını yaptık.
Biz teşkilatlanmada yeni bir parti kurmak yerine siyasi partilerden seçime girme hakkı olan bir partinin yeniden şekillendirilmesini gerçekleştireceğiz. Yani şu anda seçime girme hakkı olan partinin adını, adresini, amblemini, tüzüğünü, programını, merkez karar ve yönetim kurulunu yeniden şekillendireceğiz. Burada merkez karardan çıkacak sonuçla yürütme kurulunu sağlamış olacağız. Bundan sonra da taşra yapılanmasını gerçekleştirmiş olacağız. Bununla ilgili de öncelikle merkez karar yönetim kuruluna girebilmek için yeni parti çalışmalarımız var. Öngörülen sayıda arkadaşımızın merkez karara girmesini sağlayacağız.
Şu an Türkiye’de kurulan parti sayısı 93 oldu. Zannederim pazartesi günü bir tane daha dilekçe verilecek ve 94 olacak. Yani amaç siyasi partiyi kurup tabelayı asmak değil. Amaç, bu ülkenin sorunlarına çözüm getirebilmek. Şu anda parlamentoda ve parlamento dışında bulunan siyasi partiler ülkenin sorunlarına çözüm üretemediği için yapılan tüm anketlerde yüzde 30’lara yaklaşan bir kesim yeni bir parti kurulmasının ihtiyaç olduğunu ve kararsız olduklarını ifade etmişlerdir. O zaman bize düşen görev bu ülkenin ihtiyacı olan sorunları doğru tespit etmek ve sorunlara doğru çözüm üretebilmek. Bunu üretebilecek kişileri de vatandaşın beklentisi doğrultusunda Hakkari’den Edirne’ye, Sinop’tan Hatay’a kadar doğru fotoğrafla meslek gruplarını, etnik, inanç, demografik yapıyı dikkate alarak bir yapılanma ile halkın karşısına çıkarsak inanıyorum ki ülkemin insanları benim görmek istediğim fotoğraf budur, bu fotoğrafta kendimi görebiliyorum diyecektir.
Ayrıca birilerinin belirlediği gündemi tartışmak yerine biz hiçbir kavgaya girmeden ülkenin sorunlarını çözüm üretebilmek adına projelerimizle siyaset sahnesine çıkacağız. Halkımıza bunu anlatacağız. Yani bizim anlattığımız projelerle, sorunlara çözüm önerileriyle Hakkari’de ne konuşuyorsak Edirne’de de aynı şeyleri konuşmuş olacağız. Bu partinin esasını sizler oluşturacaksınız. Bu partinin programı kavgacı bir anlayışla yazılmış olmayacak. Türkiye’nin sorunları doğru tespit edilmiş ve bu tespit edilen sorunlarla da ortak aklın ürünü olan, doğru seçimlerle siyaset sahnesine çıkacağız.
İnsanların kaygılarını da yeneceğiz. Şu anda topluma pompalanan birtakım korkular var. İstikrar bozulursa şöyle olur böyle olur diye oy avcılığı yapılmaktadır. Bunun da önüne geçecek bu kaygıları da giderecek doğru çözümlerle siyaset arenasında hep birlikte yer alacağız. Bizim toplumumuza vereceğimiz mesaj Güneydoğu’da da aynı mesaj olacaktır, Sinop’ta da aynı mesaj olacaktır. Burada farklı orada farklı konuşmayacağız. Biz milletimize bir çağrıda bulunacağız. Bu çağrı günlük siyasetin çağrılarını içermeyecek. Bu oluşumdaki büyüklerimiz de bu siyasi hareketin kefaletini oluşturacaklar. Pırıl pırıl, adı siyasette hiçbir kaygıyla anılmayan, şaibeye karışmamış, bu ülkeye hizmet aşkıyla dolu olan, siyasette hizmet vermiş insanlar Demokratik Değerler Hareketi’nin ortaya çıkarttığı siyasi anlayışın da gelecekte ülkeye hizmet edeceğine dair kefaleti üstlenmiş olacaklar. İnanıyorum ki yakın gelecekte partileşmeyi sağlamış olacağız."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder