6 Haziran 2015 Cumartesi

‘VATAN’ RÜZGARI BU DEFA ÇAL’DA ESTİ

‘VATAN’ RÜZGARI BU DEFA ÇAL’DA ESTİ
 İlçe ziyaretlerine şehir merkezlerinden başlayan,  kasabalar ve köylerle devam eden Vatan Partisi bu kez de Çal ilçesinin Süller, Kocaköy(Şalvan), Şapçılar, Aşağıseyit, Mahmut Gazi, İsabey ve Belevi köylerindeydi.
Vatan Partisi Milletvekili Adayları Hasan Korkmazcan ve Hüseyin Mercan beraberindeki partililerle birlikte Çal’da köylülerle buluştu. Kahve ziyaretlerinin yanı sıra tarladan dönen kadınlarla da görüşen adaylar projelerini anlattı.
Köylüler Vatan Partisi’ne sofralarını açtı, yemeğini paylaştı. Samimi görüntülerin ortaya çıktığı ziyaretlerde pek çok vatandaş Vatan Partisi’ne destek vereceğini belirtti.
ÇİFTÇİNİN DERDİ BÜYÜK
Bağcılığın, şeker pancarı, ayçiçeği üretiminin yaygın olduğu Çal köylerinde de dertler aynı. Borç içinde olduğunu belirten köylüler; “kendimizden geçtik ancak çocuklarımız için kaygılıyız. Eskiden ürettiğimiz para ederdi, biz de inançla çalışırdık ama şimdi toprağı ekecek ne hevesimiz kaldı ne de paramız. Harcadığımız parayı kazanamadıktan sonra eksek ne olacak ki” sözleriyle durumlarını anlattılar.
Şeker pancarının yoğun olarak üretildiği köylerden biri olan İsbabey’de ise çiftçiler pancara getirilen kotalardan dolayı tarlalarını işleyemediklerini söylediler ve iktidarın tarım politikalarında sınıfta kaldığını belirttiler.
Köylüleri dinleyen Denizli Milletvekili Adayı Hüseyin Mercan ise partisinin seçim bildirgesinde yer alan tarım politikalarını anlattı. Emekli öğretmen olmasına rağmen kendisinin de çiftçilik yaptığını söyleyen Mercan; “Denizli kendi kendine yetebilen ve hatta ürettiğini dışarıya da satan tarım ve sanayi şehriydi ama yanlış politikaların sonucu tüm Türkiye’de olduğu gibi Denizli’de de yerli üretimin yerini ithal mallar almaya başladı. Vatan Partisi olarak yıllarca devleti yönetmiş Hasan Korkmazcan, Yaşar Okuyan, Tayfun İçli gibi kadrolarımızla, namuslu emekçilerimiz, gençlerimizle, milli sanayicimizle ve Üreten Türkiye programımızla bu sorunları çözmeye hazırız. Bağımsız yönetilen bir ülkenin milli ekonomisi olur, fabrikaları tüter, köylüsünün ürünü pazarda karşılığını bulur. Üreten, başı dik, bağımsız Türkiye için Vatan Partisi 8 Haziran’da mecliste olacak” dedi.
KÖYLÜLER VATAN PARTİSİ’NE SOFRASINI AÇTI
Doğu Perinçek’in verdiği mücadeleyi takdirle izlediklerini belirten köylüler tüm gününü Çal’da geçiren Vatan Partililere sofrasını açtı. İsabey’de bir köy evine öğle yemeğine misafir olan partililer köylülerin sofrasına ortak oldu. Yemek sırasında yapılan sohbet sırasında Vatan Partisi Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan; “Kaçaksaray’da yaşayanlar be yemeğin kıymetini bilemezler ama biz Anadolu insanımızın cömertliğini ve temizliğini meclise taşıyacağız” sözleriyle köylülere teşekkür etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder